Το 1982 η HKS παρουσίασε τo πρώτo Turbo Timer στον κόσμο το οποίο βοηθούσε στην ψύξη του στροβιλοσυμπιεστή (turbo)και προλάμβανε την συσσώρευση και ανθρακοποίηση του λιπαντικού του κινητήρα στο κέντρο συγκέντρωσης του cartridge. Η ανθρακοποίηση του λιπαντικού του κινητήρα συμβαίνει όταν ένας υπερσυμπιεστής δεν κρυώσει σωστά ,το λάδι που λιπαίνει κανονικά το κέντρο του cartridge υπερθερμαίνεται και δημιουργεί κατάλοιπα λαδιού. Ένα turbo timer επιτρέπει σε έναν κινητήρα να αδρανοποιηθεί για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα αφού το κλειδί της μηχανής έχει στραφεί στη θέση off και έχει απομακρυνθεί. Αφήνοντας έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα στο ρελαντί, το λιπαντικό συνεχίζει να διέρχεται από το turbo μέχρι να κρυώσει. Το 2008 σχεδιάστηκαν εκ νέου όλα τα Turbo Timer Type-0 και Type-1 που διαθέτουν νέα λεπτή σχεδίαση χαμηλού προφίλ με μια ξεχωριστή οθόνη LCD και μονάδα ελέγχου σύμφωνα με τις ίδιες έννοιες σχεδιασμού, όπως τα HKS EVC και Α / Κ Knock Amp ..

Το Turbo Timer Type-0 διαθέτει μια κόκκινη LCD φωτιζόμενη οθόνη για εύκολη προβολή, 2 χρήσεις χρονόμετρο, και μετρητής τάσης της μπαταρίας, με ένδειξη ανώτερης τιμής (peak) και προειδοποιητική λειτουργία (warning).

Το Turbo timer Type-1 διαθέτει LCD φωτιζόμενη οθόνη σε ανοικτό μπλε και έχει τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά χρονόμετρο και τάση ρεύματος, όπως το Type-0 αλλά και διάφορες άλλες λειτουργίες παρακολούθησης και μέτρησης. Το Turbo timer Type-1 διαθέτει έναν αυτόματο τρόπο υπολογισμού για τη λειτουργία του χρονοδιακόπτη υπολογίζοντας από τον πρόσφατο τρόπο οδήγησης ή παραμονής στο ρελαντί. Επίσης εμφανίζονται στην οθόνη ταχύτητα και RPM του οχήματος με (Warning ) λειτουργία. Όταν το επίπεδο αυτό έχει επιτευχθεί μια προειδοποίηση στην LCD οθόνη του Type-1 θα αναβοσβήνει και ένα ηχητικό σήμα θα ακουστεί. Το HKS Turbo Timer Type-1 διαθέτει κι άλλες διάφορες λειτουργίες μέτρησης, όπως 1 / 4 μιλίου χρονόμετρο, 0-60 χρονόμετρο και μια λειτουργία χρονόμετρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πίστα για Lap timer. Το Turbo-Timer Type-1 μπορεί να διαβάσει είτε σε MPH ή σε KPH .

Η νέα σειρά HKS turbo timers είναι συμβατή με όλες τις HKS Turbo Timer καλωδιώσεις για να κάνουν ευκολότερη την εγκατάσταση.