Η εγκατάσταση του CAMP2 είναι μια εύκολη υπόθεση για τα περισσότερα οχήματα που διαθέτουν OBD2. Το HKS CAMP εμφανίζει πάρα πολλές ενδείξεις, όπως ταχύτητα, rpm, υπόλοιπο χιλιομέτρων καυσίμου, ή κατανάλωση καυσίμου έως ακόμη και duty cycle. Η μονάδα χρησιμοποιεί έναν εντυπωσιακό 32-bit CPU RISC με δυνατότητα να επικοινωνεί με PC/Laptop μέσα από την καμπίνα δίνοντας στον χρήστη την ευκολία data logging μέσα στο όχημα χρησιμοποιώντας ένα απλό λογισμικό . Η δυνατότητα της καταγραφής, δίνει στον χρήστη παρακολούθηση κάθε εκατοστό του δευτερολέπτου όλων των σημαντικών παραμέτρων λειτουργίας του κινητήρα, φθάνοντας έτσι στο απόλυτο fine tuning του κινητήρα του με ένα πολυόργανο. Χρησιμοποιώντας τους εξωτερικούς αισθητήρες που πωλούνται ξεχωριστά, διευρύνει τις παραμέτρους παρακολούθησης, επιτρέποντας στον οδηγό να παρακολουθεί πολλαπλά πεδία, όπως, την πίεση υπερπλήρωσης, θερμοκρασία καυσαερίων (πυρόμετρο) και άλλα.

Το HKS camp2 έχει 24 διαφορετικά display (τύπους οθόνης) δεδομένων (ποικίλει ανάλογα με την εφαρμογή του οχήματος), όπως:
Η ταχύτητα του οχήματος, στροφές ανά λεπτό, θερμοκρασία νερού, χρονισμός της ανάφλεξης (ignition timing), τον όγκο του αέρα της εισαγωγής, θερμοκρασία εισαγωγής, θέση πεταλούδας γκαζιού, πίεση της πολλαπλής εισαγωγής, O2 τάση, τάση ογκομετρητή αέρα, κατανάλωση καυσίμου σε πραγματικό χρόνο, το χρονοδιάγραμμα των μπέκ (injector timing), την τάση της μπαταρίας, και κατά προσέγγιση την ιπποδύναμη.

Το Camp2 Περιλαμβάνει: Κύρια μονάδα CAMP2 ,remote control, OBD2 φίσα, υποδοχή τροφοδοσίας, καλωδίωση τροφοδοσίας ρεύματος 12-volt AV ,ταινία διπλής όψης, Tire wraps, οδηγίες χρήσης και οδηγίες ασφαλείας.